Jaarbericht

2016

Lizette Borgman, puppypleeggezin

‘De pups zijn voor ons, de volwassen honden voor een ander’

Lizette Borgman is met haar man en kinderen al acht jaar puppypleeggezin voor KNGF Geleidehonden. Een hele roedel honden hebben ze al liefdevol opgevoed… met een honderd procent score! Al hun pups hebben inmiddels een mooie carrière.

Lees verder

Verrassing voor hondstrouwe vrijwilligers

Op 21 juni lokten wij een aantal trouwe pleeggezinnen onder valse voorwendselen naar ons opleidingsterrein om ze te trakteren op een verwenmiddag. Tijdens deze middag uitten we onze waardering voor het belangrijke werk dat deze gezinnen, die al vele jaren bij onze organisatie betrokken zijn, voor ons verzetten. Zij zorgen ervoor dat een pup opgroeit tot een stabiele, gehoorzame en blije hond. Dat zijn de noodzakelijke eigenschappen om een betrouwbare blindengeleidehond, autismegeleidehond, assistentiehond of buddyhond te worden.

Lees meer

Ook puppypleeggezin worden?

Het puppypleeggezin is het fundament van de opleiding tot geleidehond. Jaarlijks zoeken wij fijne gezinnen voor zo’n 180 pups. Heeft u plaats in uw gezin, uw huis, uw tijdschema en in uw hart voor een geleidehond in opleiding? Meld u dan aan als pleeggezin voor KNGF Geleidehonden.

Lees hier de voorwaarden

Doppen rechtstreeks naar depots

Fanatieke doppenspaarders en vrijwilligers konden tijdens NL Doet 2016 hun doppen inleveren en helpen sorteren, om daarmee ons nieuwe doppendepot in het Gelderse Aalten een goede start te geven. Helaas daalde de kiloprijs voor de plastic doppen het afgelopen jaar met veertig procent, waardoor de doppeninzamelactie onvoldoende opleverde om de kosten te dekken. Om de actie rendabel te houden, brengen doppenspaarders hun gespaarde doppen voortaan rechtstreeks naar een van de depots. We hopen dat de doppenactie zo succesvol blijft: in 2016 is er maar liefst 100.000 kilo aan doppen gespaard!

Lees meer


Gouden hulpkrachten in de kennel

Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel in de opleiding van onze honden. Mirjam Verhoev is al vele jaren vrijwilliger in de kennel. ‘Ik voer, borstel en knuffel de honden. In het weekend laten we ze uit op de velden bij het opleidingsterrein. Ik woon in het drukke Amsterdam, maar hier sta ik met de honden midden in de natuur. Het is een bijzondere ervaring om de passie van trainers en kennelmedewerkers van dichtbij mee te maken.’

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Lees meer