Jaarbericht

2016

Gerard Metz, trainer in opleiding

‘Je duikt diep in het karakter van de hond’

Slechts 140 tekens had Gerard Metz nodig om zijn leven om te gooien. Toen hij een tweet las waarin stond dat KNGF Geleidehonden niet alleen honden opleidt maar ook mensen, twijfelde hij geen moment. Hij verruilde zijn goedbetaalde kantoorbaan in de verzekeringsbranche voor een toekomst bij KNGF Geleidehonden als trainer in opleiding.

Lees verder

Onze missie

KNGF Geleidehonden heeft als missie om zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te geven met een professioneel opgeleide hond. Een blindengeleidehond, autismegeleidehond, assistentiehond of buddyhond vergroot hun bewegingsvrijheid en zelfstandigheid. De hondenhelden bieden meer kwaliteit van leven. Ze brengen simpelweg levensgeluk. Benieuwd naar al onze activiteiten? Deze video geeft een kijkje achter de schermen.


Honden met een belangrijke taak

KNGF Geleidehonden leidt sinds 1935 geleidehonden op voor blinde en zeer slechtziende mensen. Inmiddels trainen we meer soorten honden met een zorgfunctie en bereiden we ze voor op hun cruciale taak. De assistentiehond helpt mensen in een rolstoel. Een autismegeleidehond kan een kind met autisme bijstaan. En de buddyhond is een grote steun voor (oud-)geüniformeerden met een posttraumatische stressstoornis (PTSS).

Ontmoet onze honden


’Mensen maken contact met mij’

Volgens Hans Dekker doet de emotionele band die je met een hond hebt niet onder voor die met een mens. Sinds hij een blindengeleidehond heeft, merkt hij dat de combinatie mens-hond mensen ontroert. Dat mensen honderd keer dezelfde vragen stellen, maakt hem niets uit. ‘Ik vind het leuk en ben trots. Mensen maken contact met mij. Vroeger zei nooit iemand “Wat een mooie stok!”.’
Bekijk de video voor het verhaal van Hans.


Kraamkamer van innovatie

Als toonaangevende geleidehondenschool streven wij ernaar onze kennis en kwaliteit voortdurend te verbeteren. Dat betekent dat wij alle ontwikkelingen op het gebied van zorg en hond nauwlettend volgen. Sterker nog, wij onderzoeken deze zelf! Bij onze kennis- en innovatieafdeling Campus borrelt het van de ideeën. Zo doen we onderzoek naar de effecten van onze honden, nemen we nieuwe technologische hulpmiddelen onder de loep en bekijken we of andere typen honden kunnen worden ingezet voor een belangrijke taak. Een duidelijk voorbeeld hiervan is onze pilot om darmkanker vroegtijdig op te sporen door medische detectiehonden.

Lees meer